Welkom bij Instituut Bo

Info tips

Leef & eet

Het motto van Leef & Eet is zorgen voor een goede balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Veel mensen eten te veel koolhydraten en veel te weinig eiwitten en gezonde vetten. De snelle en geraffineerde koolhydraten liggen jammer genoeg aan de basis van overgewicht en diabetes type 2.

Gezonde voeding, zelf bereid met enkel natuurlijke ingrediënten, geen pakjes, blikjes, zakjes en bereide maaltijden waar veel suiker en/of slechte vetten zijn aan toegevoegd. Geen dieet maar een gezond eetpatroon waarbij je lichaam zelf de afvalstoffen die in de darmen, bloedvaten en uiteraard ook vetopslag los laat zodat er een gezond gewicht ontstaat. De eerste stap op weg naar een gezond lichaam is de ontgiftingsfase. ( 30 dagen ) Het is belangrijk dat we ons lichaam zuiveren en onze stofwisseling herstellen om nadien een stabiliteit op te bouwen. Anders val je van het ene dieet in het andere. Alles wat op de voedingslijst staat mag gegeten worden, als de rest nu even niet. Die voeding is er namelijk op gericht onze bloedsuikerspiegel in balans te houden. Bij een sterke stijging ga je eerder vet opslaan en krijg je daarnaast ook honger. Net dan grijp je naar de verkeerde dingen en dat willen we vermijden. Je leert anders eten, voelt je automatisch beter en sommige mensen zijn van bepaalde kwaaltjes verlost zoals hoofdpijn, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, gewrichtsklachten…, ook bij fybromyalgie, CVS, diabetes, migraine kan het programma je ondersteunen.

Eens je persoonlijke waarden (Total Body Scan) weer 'gezond' zijn, gaan we over naar de opbouwfase. In die fase gaan we bepaalde voeding weer toevoegen. Daarna komt de stabilisatiefase waarbij je zelf zal geleerd hebben bepaalde keuzes te maken door te luisteren naar je lichaam. Intussen zal je merken dat je een andere eetwijze hebt aangeleerd waarbij je je goed voelt. Bewust worden van hoe en wat je eet blijft een belangrijk punt, zonder dat het daarbij een opgave wordt. Uiteindelijk mag alles weer, echter niet alles tegelijk en niet iedere dag.

Tijdens het programma gaan we de ontgifting ondersteunen met enkele belangrijke voedingsstoffen zodat ons lichaam niets te kort komt. Alleen dan kan een gereinigd lichaam gezond zijn én het blijven!

Is het programma een dieet? Neen, het is het aanpassen van je eetgewoonte, zodat je niet het gevoel hebt bezig te zijn met een dieet! Je maakt gezonde en lekkere keuzes. Op die manier herstel je je stofwisseling waardoor je het jojo-effect niet ervaart. Leef & Eet op een gezonde manier, krijg een ideaal gewicht en ervaar meer vitaliteit!